Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Neurostimulatie

InterX is in België nog nauwelijks gekend. Terwijl het in de VS en Engeland al jaren in de reguliere geneeskunde en de topsport wordt toegepast. Niet als alternatieve therapie maar als medisch* verantwoorde en bewezen effectieve methode van pijnbestrijding met verbluffende resultaten. InterX is in de jaren ’70 uitgevonden met het oog op zelfgenezing bij astronauten tijdens hun vaart in de ruimte. 

InterX™ therapy is een niet-invasieve interactieve neurostimulatie therapie voor het behandelen van post-traumatische, chronische en neuropatische pijn. Het boost ons immuunsysteem (zie studie* 1) , het triggert ons parasympatische zenuwstelsel wat zorgt voor een kalm en ontspannen gevoel in het lichaam en geest: minder angst, minder stress, een betere spijsvertering en een betere slaap.

Opmerkelijke resultaten zijn bewezen door intercollegiale onderzoeken en worden wereldwijd door vele ziekenhuizen en sportorganisaties gebruikt. 

 

Hoe werkt het?

De technologie is gebaseerd op het oude ‘Tibetan tapping’, maar in plaats van met de vingers te tikken, wordt er bij InterX gebruikt gemaakt van elektrische pulsen op specifieke frequenties. Het is veilig, want de stimulatie is heel precies, op de exacte plaats, met de optimale intensiteit en tijdgedoseerd zonder overstimulatie. De stimulatie is alleen beperkt tot de huid (daarom kan het worden gebruikt bij heup-/knie protheses). InterX™ biedt onmiddellijke toegang op specifieke plaatsen met lage impedantie, waardoor de revalidatie periode wordt ingekort.

 

INTERX VOOR POST-TRAUMATISCHE, CHRONISCHE EN NEUROPATISCHE PIJN 

In het algemeen bevordert de InterX™ -therapie de genezing van uw eigen lichaam en zorgt het op natuurlijke wijze voor langdurige pijnverlichting, zonder bijwerkingen.

 

InterX is clinisch bewezen voor:

  • Inkorten van de revalidatietijd bij acute en chronische letsels
  • Post-operatieve pijnen
  • Pijnverlichting, wat resulteert in een grotere bewegingsvrijheid
  • Spierontspanning, vermindering van spierkrampen en spasmen
  • Verbetering van neuro-musculaire revalidatie

 

Atleten gebruiken InterX om betere prestaties te leveren en vlugger te herstellen:

Eén van de voordelen van InterX is de verscheidenheid aan blessures en andere aandoeningen dat kan behandeld worden. Dat is de reden waarom wereldwijd hoog geprofileerde atleten and professionele sportsclubs dagelijks InterX™ gebruiken. En als het gaat om herstel en revalidatie, laten de resultaten zien dat de atleten niet alleen betere prestaties leveren door deze niet-invasieve neurostimulatie maar ook vlugger terug kunnen sporten na een blessure.   

Lees meer hierover via deze link https://www.interx.com/pain-relief-devices/for-sports-teams/

 

 

De behandelingen (studie 2) 

Over het algemeen is er voor een goed resultaat meer dan één behandeling nodig. Meestal kan 30 minuten voldoende zijn om een acute pijn te verlichten. Behandelingen variëren van één (acuut) tot zes of meer bij chronische pijn. 

InterX™ kan effectief worden gebruikt als alleenstaande therapie of in combinatie met andere modaliteiten. Het wordt ook gebruikt om meridianen te activeren (acupunctuur zonder naalden). 

Wil jij een personal of professionele InterX apparaat aanschaffen? Vraag informatie via het Contact formulier

 

Getuigenissen van artsen

“Ik gebruik InterX nu meer dan een jaar en ben erg onder de indruk van de resultaten. Het zou goed zijn dat het apparat op grotere schaal beschikbaar komt end at andere artsen en therapeuten baat hebben bij het gebruik van InterX als hulpmiddel bij de behandeling van chronische musculoskeletale pijn”. Dr. Steve Motto – sports and musculoskeletal Physician, London Bridge Hospital, London.

“In het begin had ik er mijn twijfels over, maar ik heb InterX het afgelopen jaar gebruikt en gezien de positieve resultaten , gebruik ik het nu regelmatig als onderdeel van mijn behandelingen. InterX wordt steeds meer gebruikt door mijn team, en we staan er 100% achter.” Kim Hobbs – Physiotherapist, Sports Dimensions Ltd, London

“InterX Technologie is niet-invasief, gemakkelijk te gebruiken en levert resultaten op”. Dr. Gerhard Maale – Orthopedic Oncologist, Presbyterian Hospital, Dallas. 

 

Getuigenissen van patiënten

Schouder pijn  https://www.interx.com/diagnosis/shoulder-paing/

Behandeling voor CRPS/RSD  https://www.interx.com/diagnosis/crps-rsd-treatment/

Sacrum en Coccyx https://www.interx.com/diagnosis/sacrum-and-coccyx/

Wervel uitstulpingen  https://www.interx.com/diagnosis/disc-bulges/

Post-operatieve rugpijn  https://www.interx.com/diagnosis/back-pain-after-surgery/

 

*CE & FDA certificatie als PIJNBEHEER apparaat- ISO 13485 – Conform aan de Europese Richtlijn van Medische Hulpmiddelen. 

Gepatenteerde technologie

De InterX-apparaten en accessoire-elektroden zijn de enige gepatenteerde technologie in zijn soort. Het patentnummer 9.630.003 B2 omvat het InterX niet-invasieve interactieve neurostimulatiesysteem inclusief de 5002 en 1000 apparaten en alle hulpstukken. Wij zijn een geregistreerde fabrikant van medische hulpmiddelen. Producten zijn door de FDA goedgekeurd voor pijnverlichting en pijnbestrijding. Producten zijn UL / CSA gecertificeerd
Producten voldoen aan de toepasselijke IEC 60601-specificaties voor elektrische veiligheid. Producten voldoen aan de Europese richtlijn medische hulpmiddelen (MDD)

 

 

Studies:

  1. Scientific research to examine the physiological effects of InterX Therapy in humans: Changes in Lymphocyte Metabolism, Gene Expression and Cytokine production following Transdermal Interactive Neurostimulation: indicators of Connective Tissue Healing and Anti-inflammatory activity http://interxclinic.com/wp-content/uploads/2011/12/Blood-study.pdf
  2. Non-invasive neuromodulation for the treatment of the most difficult pain conditions. https://www.practicalpainmanagement.com/treatments/interventional/stimulators/product-review-non-invasive-neuromodulation-treatment-most-dif