Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Ho’Oponopono

Ho’oponopono is bringing back the light to our life so 

that the memories of our wounds no longer affect us negatively.

 

Ho’Oponopono staat voor:

Ho’ betekent “Actie”: iets dat je doet, in daden of in gedachten.

Pono betekent “juist”: integer zijn met jezelf en anderen, rechtvaardig zijn

Ho’Oponopono betekent : iets dat juist is, nog beter maken. 

 

Ho’Oponopono is een Hawaiiaanse spirituele conflictoplossende healing ritueel, dat negatieve gedachten en gevoelens omzetten in positieve energie. In het oude Hawai’i werd dit toegepast bij families om gebroken relaties te herstellen. Ho’Oponopono corrigeert, herstelt en onderhoudt goede relaties door naar de oorzaken en bronnen van conflicten te gaan.   

 

Gedachten zijn heel krachtig. Waar je gedachten gaan, stroomt energie. 

 

Vandaar dat het essentieel is om positieve affirmaties te integreren in je dagelijks leven. Het zal je meer lichtheid geven (*Bowl of light) en jouw innerlijk kind of Unihipili (onderbewustzijn) wordt gekoesterd en is “happy”. 

Het eerste begrip in dit verhaal is ervan bewust te zijn dat jij bekwaam bent om zich beter te voelen door de manier van denken. Het is zo belangrijk te begrijpen dat door je eigen verantwoordelijkheid (weer) op te nemen,  er meer balans en harmonie zal zijn voor jezelf en voor anderen. 

 

Door dagelijks te oefenen, creëer je meer licht, meer ALOHA, en er zullen fantastische aangename momenten naar je toe komen.

En jij bent de enige die dit kan veranderen. 

 

Als lomilomi practitioners werken we eraan om jou te helpen deze Aloha-balans te bereiken. 

 

Morrnah Nalamaku Simeona, een inheemse Hawaiiaanse Kahuna en begaafd genezer, was vanaf het begin omringd door deze oude genezingstraditie. Op driejarige leeftijd werd zij gekozen om dit voort te zetten. Omdat de training mondeling was en van leraar op student werd doorgegeven, waren er geen boeken om te lezen, geen aantekeningen te maken. Ze leerde door te luisteren, te herhalen en te onthouden. Bij de traditionele Ho’Oponopono woonde het hele gezin dit healingsproces bij. In 1976, op 63-jarige leeftijd, ontwikkelde ze een nieuwe healingsmethode, gebaseerd op de oude spirituele traditie.

Haar methode is eenvoudig en kan door iedereen, en individueel met succes worden gebruikt.

Het proces gaat over VRIJHEID, volledige VRIJHEID uit het verleden.

 

* Een prachtig Hawaiiaans verhaal genaamd “The Bowl of Light” herinnert er ons aan dat het nooit te laat is om het leven te veranderen en te leven vanuit licht en liefde. We worden allemaal geboren met een perfecte schaal vol licht, een geschenk van onze Aumakua – onze schepper van het leven. Deze schaal is de bron van wie we zijn. Als we leren dit licht te respecteren en te koesteren en ons leven liefdevol te leven, kunnen we ons hoogste pad op deze planeet creëren. Als onze schaal vol licht is, is er veel liefde en energie beschikbaar om alles wat we doen van mooie energie te voorzien en te inspireren. Als we echter het contact met dit licht verliezen en angstig, veroordelend of negatief worden, wordt er elke keer dat we dat doen een steen aan onze schaal toegevoegd, waarbij elke steen een deel van het licht naar buiten duwt. Als we lang genoeg in dit patroon blijven, kan onze schaal met licht uiteindelijk een schaal met stenen worden, waar geen licht meer door kan schijnen. We worden getransformeerd in een steen. Een steen groeit niet en beweegt ook niet. Als we het op een bepaald moment beu zijn om een ​​steen te zijn, hoeven we alleen maar de kom ondersteboven te draaien en de stenen vallen uit de schaal, het Licht zal opnieuw groeien.