Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

De heilzame plant en de voordelen

EEN BEETJE GESCHIEDENIS

Aloë Vera is een van de oudste bekende medicinale planten. In het oude Griekenland gebruikten de doktoren de plant in hun recepten, terwijl de oude Egyptenaren de plant niet alleen gebruikten als medicijn maar ook als levenselixer, voor huidverzorging en bij het balsemen. Zij noemden deze plant: “De Plant van de Onsterfelijkheid”. Aloë Vera is een tropische cactus-achtige plant, familielid van de lelie- en uiachtige planten, die groeit in de warmere klimaten. Er zijn ongeveer vierhonderd verschillende soorten Aloë, en de BARBADENSIS variant heeft ongetwijfeld de sterkste werking.

In 1964 deed Dr. Bill C. Coats, een apotheker uit Texas, een droom uitkomen; alle voordelen van Aloë Vera bereikbaar te maken voor miljoenen mensen over de hele wereld. Overtuigd dat de “Gel” van de plant verwijderd en gebruikt kon worden zonder dat de werking ervan verloren ging, wijdde dr. Coats zich geheel aan het bestuderen van de geheimen van de chemische samenstelling van de plant en dat te doen wat nog niemand ooit gelukt was in de 3500 jaar van de bekende geschiedenis van de plant: Het verwijderen en op natuurlijke basis stabiliseren van de gel terwijl de natuurlijke heilzame kracht geconserveerd blijft. Dit bracht hij in 1968 tot stand. 

Sindsdien zijn nieuwe wegen bewandeld in het gebruik van de gestabiliseerde Aloë Vera Gel , zoals in de geneeskunde, sport, in dienst van gezondheid en schoonheid, in cosmetica en bij dierenverzorging. 

DE HEILZAME WERKING VAN ALOE VERA

Aloë Vera bevordert het natuurlijk afweersysteem*

 

VAN BINNENUIT: Aloë Vera is de tandenborstel voor onze darmen.  

 • Goed voor de darmwerking*
 • Helpt bij vermoeidheid*
 • Draagt bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten*
 • Verhoogt Bio-beschikbaarheid: betere opname van voedingsstoffen (vitaminen en mineralen)
 • Verhoogt onze energie: metabolisme
 • sterk ontstekingsremmende werking 
 • Heeft een kalmerend effect op zenuwstelsel, waardoor betere slaap
 • Bestrijding van overgewicht en buikvet. Een lichaam vrij van giftige afvalstoffen zal meer vet verbranden en makkelijker gewicht verliezen.

 

VAN BUITENIN: Aloe Vera is de meest hydraterende en vochtregulerende plant, met een PH van 5,5. Aloe Vera dringt 4x vlugger en 7x dieper in de huid dan water.

 • Voedt en beschermt de huid*: stimuleert de productie van collageen en elastine = anti-aging
 • Stimuleert de groei en ontwikkeling van nieuw gezond celweefsel 
 • Zachte behandeling voor acne, psoriasis, eczema, herpes: ontstekingswerend (door salicyl zuur)
 • Vermindert littekens
 • Onderdrukt de jeuk (antihistaminica)
 • onderdrukt ontstekingsreacties waarbij de roodheid, de zwelling en het warme kloppende gevoel verdwijnen zoals bij BRANDWONDEN, insektebeten en netels
 • Vermindering van gezwollen huid en blauwe plekken  

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating

 

GEZONDE VOEDINGSSTOFFEN IN ALOE VERA

SAPONINE: Zuiverende en antiseptische bestanddelen die bacteriën, virussen en schimmels doden of remmen in de groei.

LIGNINE: Lignine dringt diep door de lagen van de huid en heeft een gunstig effect bij huidproblemen zoals eczeem en psoriasis.

VITAMINES: vitamin A, B1, B2, B3, B6, B11 en B12, C, E, M, D, niancimanide & Choline (beide stimuleren ons metabolisme)

MINERALEN:  vooral calcium, chroom, ijzer, zink, kalium, natrium, mangaan, magnesium, koper, fosfor en zwavel

AMINOZUREN: Waarvan 7 essentiële Amino Zuren en 11 niet-essentiële 

ENZYMEN: 9 verschillende enzymen, zoals Bradykinase, Cellulase, creatine phosphokinase, lipase

MONO & POLYSACCHARIDES: bevat gemiddeld 20% acemannan, een soort suiker met een sterk antivirale werking dat je natuurlijke weerstand verhoogt en je immuunsysteem versterkt

Geniet maximaal van alle gezondheidsvoordelen van Aloë Vera en kies producten met de hoogste kwaliteit

Aloë Vera wordt in steeds meer voedingssupplementen en schoonheidsproducten gebruikt. Veel van deze producten worden teveel verdund en zitten vol suikers. Vaak wordt ook een plant zelf tijdens het productieproces verkeerd behandeld waardoor veel van zijn genezende kracht verloren gaat.

Kies daarom producten die via een koud stabilisatieproces werden gemaakt. Dat voorkomt het bruin worden van het Aloë Vera product waardoor de meer dan 200 voedingsstoffen die we er in terugvinden maximaal bewaard blijven. Dat is één van de reden waarom ik gekozen heb voor de Aloë Vera producten van Forever Living. Hun Aloë Vera Gel is zelfs volledig gluten- en suikervrij en is vrij van conserveermiddelen.